Son zamanlarda yapılan araştırmalar, zayıf bir bağışıklık sisteminin, koronavirüsler olarak bilinen oldukça bulaşıcı solunum virüsü ile pek çok benzerliği paylaşan pnömoni ve grip gibi durumların gelişmesine yol açan ana faktör olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bununla birlikte, bu solunum virüsüne karşı intravenöz olarak verilen bir tedavi olarak C vitamini oksit formunda yapılan son çalışmalar, bu iddiada bazı değerlerin olduğunu göstermektedir. Ayrıca, fareler üzerinde yapılan çalışma, C vitamininin anti-koronavirüs özelliklerinin de anti-viral özelliklerinden sorumlu olduğunu düşündürmektedir.

Viral ataklarla mücadelede sağlıklı bir insan bağışıklık sisteminin rolü oldukça iyi anlaşılmıştır. Aslında çeşitli sağlığı tehdit eden durumlara karşı en iyi savunmalardan biridir. Ne yazık ki, bir kişinin bağışıklık sistemi her zaman virüs ve bakterilerin hızlı ilerlemelerine ayak uyduramaz. Bu hastalıklarla savaşmak için yeterli antikor yoksa, vücut onlara yenik düşme eğilimindedir. Bağışıklık sistemi yaş, genetik yatkınlık, çevresel tahriş edici maddeler ve stres gibi bir dizi faktöre bağlı olarak zayıflar ve bu olduğunda kişinin viral solunum yolu hastalıklarına yakalanma olasılığı vardır.

Bilim adamları şimdi C, E ve A vitamini kombinasyonunun birlikte bağışıklık sistemini virüs ve bakteri saldırılarıyla savaşmaya yardımcı olabileceği seviyeye kadar güçlendirebileceğini keşfettiler. Araştırmalarında, Cincinnati Üniversitesi ve diğer kurumlardan araştırmacılar, C, E ve A vitamini kombinasyonunun vücudun bağışıklık sistemini önemli ölçüde artırabileceğini ortaya koydu. Sonuç, insan bağışıklık sisteminin, takviye edilmiş olsaydı olacağından daha güçlü hale gelmesidir. Bu dört elementi içeren takviyenin, vücudun bulaşıcı hastalıklarla savaşma doğal yeteneğini arttırdığına inanılmaktadır. Buna ek olarak, tüm virüsler ve bakterilerle savaşmak ve vücudu sağlıklı tutmak için vücudun düzgün beslenmesini sağlar.

Another important feature of vitamin C is that it also plays an important role in boosting the immune system by providing a protective effect against many forms of cancer. Scientists from the Department of Chemistry at University of Glasgow have been researching the effects of vitamins on various types of cancer since 1990. They are now finding that certain combinations of vitamins along with different antioxidants are able to fight cancer in a more effective manner. They have identified a particular group of antioxidants that are extremely effective in enhancing the immune system in a patient suffering from leukemia.

The results of the studies carried out on mice have suggested that vitamin C also enhances the immune system in ways that have not been known before. Studies have also shown that this vitamin can help maintain a strong immune system even after serious illnesses like cancer. The scientists are now looking for other ways to apply vitamin C in treating patients with diseases like cancer and AIDS. These diseases have a tendency to weaken the immune system in ways that have not been seen before.

Bu yeni bulgular için şu anda klinik çalışma mevcut olmasa da, immünolog bu sonuçların daha iyi anti-viral tedaviler ve aşıların geliştirilmesinde kullanılabileceğini düşünmektedir. Bu nedenle, hastaların tedavisinde C vitamini kullanarak, vücudun insanlığı rahatsız eden ölümcül hastalıklara karşı yeterince korunmasını sağlayabileceğine inanılmaktadır. Bu, güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak için çok önemlidir. Vücut, yeterli miktarda antikor olmadan virüs ve bakterilerle savaşamayacağı için, zayıf bir taneye sahip olmak ölümcül hastalıklara yakalanma nedenlerinden biridir.




Yorumlar

Daha yeni Daha eski