Bir havuz için dökülmeyi önleyici cihazın en önemli özelliği sağladığı su geçirmez contadır. Conta kırılırsa, su serbestçe ve büyük miktarlarda dökülebilir, böylece su kaynaklı hastalıklar ve diğer istenmeyen etkiler yayılabilir.

Pompa ve diğer tüm havuz ekipmanlarının etrafındaki conta kolayca zarar görebilecek bir şey değildir. Genellikle kauçuk plastik veya PVC'den yapılır. Başka herhangi bir havuz ekipmanı gibi kırılırsa pompanızdaki contayı değiştirmeniz gerekir.

Genel olarak havuz sahipleri, pompalarının etrafındaki contanın hasar görmeden birkaç yıl dayanacağından emin olabilirler. Çünkü kauçuklu plastik ve PVC bozulmaz.

Satılan dökülmeye karşı koruma cihazlarının çoğu, sızıntılara karşı ek koruma sağlamak üzere tasarlanmış sızıntı önleyici cihazlarla donatılmamıştır. Pompanın etrafındaki kauçuk conta, sızıntıların önlenmesini sağlamak için dökülmeyi önleyen cihazın tek parçalarından biridir. Kauçuk plastik, üretici talimatlarına göre her iki yılda bir muamele edilmelidir.

Dökülmeye karşı cihazın pompaya nasıl bağlandığını bilmiyorsanız, nasıl monte edildiğini anlamanıza yardımcı olacak kolay bir yol: Pompadaki valfi açtığınızda, pompadaki bir tahliye deliğine bağlanır. havuzun merkezi. Tahliye deliği, pompanın tahliye deliğine su dökmesini önleyen zemindeki bir tuzağa bağlanır. Tahliye deliği bir anahtarla açılamadığından, dökülme önleyici cihaz pompanın sızmasını önler.

Havuz ekipmanları için dökülme önleyici cihazlar birçok farklı stil ve renkte mevcuttur. Bir dökülme önleyici cihaz satın almadan önce, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun olanı bulmak için birkaç farklı tip denemek isteyebilirsiniz.

Mevcut bir dökülme önleyici cihaz, kullanılmadığı zaman suyun pompadan kaçmasını önlemek için kullanılan özel bir pompa kapağıdır. Kapak ayrıca suyun pompaya girmesini önleyerek suyun drenaj deliğine dökülmemesini sağlar. Bu kapaklar genellikle kolayca çıkarılabilen ve temizlenebilen çok hafif bir malzemeden yapılır, bu da tahliyeyi boşaltma ve pompayı temiz suyla doldurma ihtiyacını ortadan kaldırır.

İkinci bir seçenek, pompanın dışına takılan ve pompanın ıslanmasını önlemek için bir bariyer görevi gören bir dökülme önleyici kapaktır. Bu, suyun pompaya sızmasını ve tahliye deliğinin içine girmesini önler; burada pompaya zarar verebilir ve parçalanmasına neden olabilir.

İlave bir dökülmeye karşı koruma cihazı, havuz pompasına yerleştirilmiş otomatik bir zamanlayıcıdır. Bu zamanlayıcı, pompayı otomatik olarak kapatır ve siz manuel olarak tekrar açana kadar su akışını durdurur. Bazı pompalarda, suyun pompadan aktığı hızı kontrol ederek pompayı sabit bir sıcaklıkta tutmaya yardımcı olan yerleşik bir sıcaklık sensörü de olabilir. Sıcaklık yükselirse, havuz kimyasallarının buharlaşmasını ve havuz suyunun bulanıklaşmasını önlemek için pompa kapanır.

Yorumlar

Daha yeni Daha eski