Sığır kollajeni, tedavi edici değeri nedeniyle ve birçok cilt bakım ürününde bir bileşen olarak kullanılmıştır. Mümkün olan en yüksek doğal proteini içerdiklerinden emin olmak için bilimsel olarak araştırılmış ve değerlendirilmiş birkaç kolajen türü vardır. Sığır kollajeni, en yüksek protein seviyelerini içeren kollajen türlerinden sadece biridir.

Sığır kollajeni temel olarak domuzlardan türetilen özel bir protein türüdür. Artan cilt sağlığı, artrit rahatlaması, cilt sıkılığı ve elastikiyeti ve hatta kemik gelişiminin önlenmesi gibi birçok sağlık yararıyla bağlantılıdır. Sığır kollajeni, hem Amerika Birleşik Devletleri'nde hem de Avrupa'da sarkan cildi önlemek için kullanılır. Ek olarak, bu tip kolajen, bir erkeğin saçında yeni büyümeyi teşvik etmek için kullanılır. Sığır kollajeni, cildin ürettiği kolajen miktarını arttırmada en etkili protein türüdür. Ciltteki protein seviyelerini artırarak cildin sıkılığını ve elastikiyetini arttırmaya yardımcı olur.

Sığır kollajeni ayrıca cilt hücresi üretimini teşvik etmeye yardımcı olur. Bu çok önemlidir, çünkü vücuttaki serbest radikallerin neden olduğu hasarı önleyerek cildi sağlıklı tutmaya yardımcı olur. Serbest radikaller cildin kollajen liflerine zarar verir ve yeni hücreler üretmelerini önler. Yeni hücrelerin üretimini artırarak cildiniz daha sağlıklı olacaktır. Bu tip protein ayrıca cildinizdeki iltihabı azaltmaya yardımcı olabilecek yeni kan damarlarının büyümesini destekler.

Yorumlar

Daha yeni Daha eski